2019 İçin En İyi Anasayfa Tasarım Örnekleri ve İpuçları nelerdir?

2019 web site trendleri

2019 web site trendleri


İlk izlenim, son izlenimdir ve bu ifade reddedilemez. Bu muhtemelen bir çocuğa öğretilen ilk şeydir ve neden olmasın?

Çevrimiçi pazarlamanın saatin ihtiyacı haline gelmesiyle, izlenimin yine de büyük olması gerekiyor – Web sitenizin Ana Sayfa Tasarımı burada kilit rol oynayacaktır.

İlk izlenim temel olarak ana sayfadadır. Kullanıma sağduyulu olmak lazım, reklamda veya ilk etapta kırık camlar gösteriliyorsa kimse ev satın almazdı.

Ana sayfa, çoğu kişinin web sitenizi ziyaret ettiklerinde gördükleri ilk şeydir.

İşte izlenim ifadesi devreye giriyor. Ana sayfa tasarımını ilgi çekici ve çekici bulmazsa, kullanıcının ayrılması çok zaman almayacaktır. Pratik anlamda ana sayfa, bir ev hanımının temizliğine benzer.

“Çevrimiçi kullanıcıların% 50’den fazlası, ana sayfa tasarımının güvenilir bir bağlantı kurulmasında 1 numaralı faktör olduğunu belirtti.”

Bunu söyledikten sonra, bunun estetik olduğu anlamına gelmez.

Hiç kimse meyvelerini geri getirmeyen bir anasayfa tasarımına sahip olma fikrinden hoşlanmaz. Ana sayfa tasarımı her zaman ziyaretçileri liderliğe ve sonunda mutlu müşterilere dönüştürecek şekilde olmalıdır.

Müşterilere bir teşvik vermezseniz ve ayrıca mümkün olduğunca sezgisel olarak dönüştürme yapmazsanız, müşterilerin dönüşmeyeceği gerçeğini inanç olarak anlamalısınız.

Önemli Şeyler En İyi Homepagesle başlar Her Zaman Dikkat Et!!!

Her şey anasayfa tasarımınızla müşteriyi kazanmakla başlar.

Ana sayfa tasarımınız, müşterinin ilk farkettiği şey olduğundan, bu bile pratiktir. Dürüst olmak gerekirse, en iyi ana sayfa tasarımlarından birine sahip olmak hiçbir zaman herhangi bir iş veya web sitesine zarar vermez. İyi anasayfa tasarımının kesinlikle birçok faydası var.

En iyi ana sayfaların çoğu, aralarında ortak olan birkaç özelliğe sahiptir.

Basit bir anasayfa tasarımı, kullanıcıyı web sitenize yetkin bir şekilde karşılama görevini yerine getirir.

Fikrinizi, bir sonraki adımda olduğu gibi, içine çekmelerini istediğiniz şekilde gösterir. En önemlisi, iyi bir ana sayfa tasarımı, kullanıcının web sitenizi derinlemesine keşfetmesini sağlar.

(a) Web sitenizdeki kullanıcı deneyimini her zaman iyileştirmeye çalışmalısınız. Web sitenizi ziyaret eden bir tüketicinin arkasında kesinlikle bir amaç var. Şimdi bu amaç blog postalarınızı kontrol edebilir veya belirli bir ürün türünü satıp satmadığınızı veya yalnızca müşterinin operasyonlarınız ve hizmet alanlarınız hakkında zaten bildiği bir sipariş vermeyi öğrenebilir.

(b) Sonunda, müşterinin her zaman ana sayfada kalamayacağını ve kullanıcıyı farklı bir uygun sayfaya yönlendirmeniz gerektiğinin farkındasınız. Web sitesinin ana sayfanızın tasarımı bu geçişi kolaylaştırmayı amaçlamalıdır. Sezgisel gezinme ve web sitenizin gerçekte nasıl aktığına dair bir fikir sunmaya özen gösterilmelidir.

(c) Daha fazla dönüşüm sağlamak, bir web sitesi için bir sonraki önemli hedef olmak zorundadır. Ziyaretçiye uygun alan ve teşvik vermezseniz, ziyaretçileri dönüştürme amacını gerçekleştiremezsiniz. Ana sayfanızın tasarımını veya hatta bir bütün olarak web sitesini kolayca görüntüleyebiliyorsanız, dönüşümleri kesinlikle deneyebilirsiniz.

Ziyaretçi deneyimi ve web sitenizdeki ziyaretini seviyorsa, kesinlikle o müşteriden sadakat kazanacaksınız. Bu, ancak zorlayıcı ve ilgi çekici bir ana sayfa tasarımına sahipseniz yine tamamlanabilir.

Açıkçası o zaman bir satış veya dönüşüm yapamayacağınız bir ihtimal var, ancak gelecekte potansiyel müşterileri ele almayı başaracaksınız.

En iyi anasayfa tasarımlarından bazıları hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

En İyi Anasayfa Tasarım Örnekleri

1. Dropbox

Dropbox elbette şimdiye kadar karşılaşabileceğiniz en iyi ana sayfa örneklerinden biridir. Ana sayfa tasarımının bir parçası olan iki CTA bulabilirsiniz.

Özelliklerden biri ücretli bir sürüm olduğundan, koyu renkli bir arka planla gösteriliyor ve kesinlikle kullanıcının dikkatini çekmiyor. Dropbox, hedef alan ve hedef kitlenin, onları etkileyen noktaları aşağıya indirerek kapitalize edilmesi gerektiğini biliyor. “Planları Karşılaştırma” seçeneğine bir seçenek sunarak navigasyondan bile aşağı çıkar.

2. Slack

Slack’ın ana tasarımı, kullanıcıyı cezbetmeyen ve ana sayfada geçirdikleri zamanı artıran benzersiz resimlerle doludur. Kullanıcının gerçekte neye ihtiyaç duyduklarını net bir şekilde bulmalarına yardımcı olan birçok seçeneğe sahiptir.

3. Yeşil Dağ Enerjisi

Bu ana sayfa tasarımı, özel grafiklere sahip en iyi ana sayfa örneklerinden biridir. Kontrast renkler kullanıcının dikkatini çekmek için yeterli bir şekilde kullanılmıştır.

Şirket uygun fiyatlarla temiz enerji sağlamayı hedeflediğinden, ana sayfa tasarımlarında biri konut müşterileri için biri de işletmeler için iki CTA bulunur.

4. CarMax

Şirket hem otomobil alıp hem de satmakla ilgileniyor. Aynı anda her iki ihtiyaca da hitap eden şaşırtıcı bir görevi vardı. Birden fazla CTA, kullanıcıların gerçekten gitmek istedikleri bölümü bulmasını kolaylaştırır.

CarMax, ana sayfa tasarımını temiz ve basit tutar ve kesinlikle, kullanıcılarına web sitelerini her ziyaret ettiklerinde daha iyi bir deneyim sağlama konusunda başarısız olmaz.

5. StudioPress

StudioPress, ana tasarım tasarımını düz tasarım çizimleri ve yumuşak renklerle birlikte Minimal öğeler kullandıkça parlatır. Kullanıcının istediği yeri seçmesini sağlamak için kullanıcıya üç CTA sağlar.

6. CrazyEgg

Ana sayfa tasarımı, ziyaretçiyi bir ısı haritası görüntülemek için URL’lerini bağlamaya zorlar ve teşvik eder. Web sitesi, kullanıcı için 30 günlük ücretsiz deneme sürümü bile sunuyor. Sosyal kanıtların altında, genişletilebilir içerik bulunabilir. Alt başlıkta, web sitesinin araçlarına gelen ziyaretçilere kaç kişinin güvendiğini bile gösteren sosyal kanıtlar bulunmaktadır.

7. Trivago

Trivago’nun anasayfa tasarımı göründüğü  kadar basit. Web sitesinin ana sayfa tasarımı, ziyaretçiyi bir yer araması yapması üzerine odaklanmaktadır. Bundan daha az ya da çok değil.

8. Yüzyıl21

Web sitesinin ana sayfa tasarımı, dikkat çeken ve dikkatini çeken kullanıcının dikkatini çekecek şekildedir.  Bu ana sayfa çok düz olan özelliklerin aranmasını kolaylaştırmaya odaklanır. Ana sayfa tasarımından doğrudan faydalı navigasyona bile erişebilirsiniz.

9. Marc Jacobs

Web sitesinin anasayfa tasarımı aynı zamanda sofistike ve minimalist. Yaratıcı metin yazarlığı, ziyaretçilerin dikkatini çekemedi.

10. Laura Worthington Yazı Tipleri

Web sitesinin anasayfa tasarımı, yazı tipi tasarımına olan yaklaşımı yansıtmaktadır. Elemanların dağınık hissetmediğini söylemiştim.

Bu ana sayfa tasarımı örneği, bir ana sayfa tasarımında değişkenleri kullanma görevini nasıl üstlenebileceğini ve aynı zamanda tekrarlayan veya çizgiyi aşmadan geçenleri gösteren en iyi ana sayfalardan biridir.

11. Skype

Skype’ın ana sayfa tasarımı, izleyiciye oldukça iyi hitap etme görevini yerine getiriyor. Grafikler, tüm cihaz türlerinde çalıştığını göstermek için yeterince kullanılmıştır. Mavi arka planla birlikte, Harekete Geçirici Mesaj düğmesi kullanıcının dikkatini çekmeyi başaramaz.

12. Bookouture

Bu ana sayfa, minimalist tasarımların bile kullanıcıların dikkatini çekme ve web sitenizde kalmaya teşvik etme görevine bir başka örnek. Çalışmalarını yayınlama konusunda yardım almak isteyebilecek yazarları teşvik etmek ve hedeflemek konusunda büyük bir görev yapar.

Ana sayfa, diğer etkili ve verimli ana sayfa gibi, kullanıcıların şirket hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayan bir CTA düğmesi sağlar. Ana sayfa, ana sayfa kopyası ve başlıktaki gönderimler için bir bağlantı bile sağlar. Tüm bunlar web sitesini kullanma deneyimini büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

13. The Motley Fool

Web sitesi, ana sayfa tasarımının bir parçası olarak seçkin bir CTA’ya sahiptir. Kullanıcıyı doğrudan şirketin ücretli servislerinin sayfasına götürür.

14. THRED UP

Bir e-ticaret alışveriş siteniz varsa, zor durumun tartışılacağını biliyorsunuz. Bir seferde üç hedefe ulaşmak göz korkutucu bir görev olabilir.

En iyi ürünleri gösterme, kullanıcıları tercihle karıştırma ve ayrıca kendinizi tanıtma sorumluluğuna sahipsiniz. ThredUP’ın ana sayfası kesinlikle bir mevsimsel yaklaşım için gösterdiği gayretle ekstra bir kilometre kat ediyor. Gezinme ağır olsa da, yaratıcılar onu temiz bir şekilde tasarlamakta iyi bir iş çıkardılar.

15. Abaküs Sıhhi Tesisat

Web sitesi kesinlikle uyum ve güven oluşturmayı tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Çekici mesajların iletilmesi için kalın harflerin kullanılmasıyla, web sitesinin ana sayfası kullanıcının gözünü yakalayamaz.

“Bize güvenebilirsiniz” gibi kelimeler, insanların gerçekten doğru sayfada bulunduğunu düşünmelerini sağlayacak kadar etkilidir. Hatta tesisatçı hakkında bilgi edinme özelliklerini sergilemekte başarısız olmuşlardır. Akılda kalıcı çizgiler bu durumda “Gelmeden önce tesisatçınızı tanıyın” gibi kelimelerin kullanımıyla tekrar kullanılmaya başlandı.

16. Yuva

Ana sayfa kesinlikle Apple tasarımına bir bakış verebilir, ancak en iyi ana sayfa tasarımlarından birinin listesinde yer almaz.

Web sitesi ile başlamak için, bir sonraki web sitesinde yapılması gerekenler konusunda kullanıcıyı kesinlikle yönlendiren bir “şimdi satın al” CTA düğmesi bulunur. Merkez aşaması web sitesinin görüntüleri tarafından iyi taşınır

17. Toastmasters Uluslararası

Bu web sitesinin ana sayfa tasarımı çok az solgun görünebilir, ancak kullanıcıya ve okuyucuya hiçbir zorlama uygulanmaz.

Ana sayfa, işadamlarını ve iş liderlerini gerçekten iyi teşvik etme görevini haklı çıkarmaktadır. Başlık kopyasıyla birlikte arka plan rengi kesinlikle bu ana sayfa için durumu daha da güçlü hale getirir.

18. Ensurem

Büyüleyici renk şeması ile birlikte başlayabileceğiniz büyük CTA butonu ana sayfanın çoğunu oluşturur. Minimal tasarımla basit olmanın yanı sıra, ana sayfa dağınık ya da etli hissetmekte başarısız olmaz.

Avantajı arttırmak için, bu sigorta web sitesinin ana sayfa tasarımı, kullanıcılara ve sadece tasarımına özgü bir his verdi.

En iyi ana sayfa örneklerinden bazıları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, tasarım, ana sayfa tasarımı için mükemmel bir kontrol listesi oluşturan öğeleri kolayca özetleyebilir. Yararlı ve önemli uygulamalardan bazıları şunlardır:

En İyi Ana Sayfa Tasarımına Sahip Olmak İçin En İyi İpuçları

(1) Açık olmak, dini olarak takip edilmesi gereken bir uygulamadır.

(2) Dinamik olmayı hedeflemelisiniz. Ziyaretçiler, ana sayfa tasarımında farklı unsurlarla bağlantı kurabilmelidir

(3) Uzun süre beklemek zorunda kaldıklarında, sabırsız yönlendirmeler hızlı bir şekilde düştüğü için web sitesi daha hızlı yüklenebilmelidir.

(4) Trafik kaybının artık akıllı telefonlara yönelmesi nedeniyle, web sitesinin mobil uyumlu olması her zaman tavsiye edilir.

 

Her zaman temellerin başlangıcına dikkat etmelisiniz.

Kullanıcıların çoğunun önce ana sayfayı bulduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, her zaman sağlam bir ilk izlenim bırakan bir ana sayfa tasarımına sahip olmak için çaba göstermelisiniz. Ana sayfa tasarımınız, şirketinizin değerlerinin, benzersiz satış tekliflerinin ve amacının anlamını gösterecek şekilde olmalıdır.

Günün sonunda, roket bilimi değildir ve ana sayfa tasarımı, belirli bir formülü izlemenizi gerektirmez. Yenilikçi fikirlerle sağduyulu olmak en iyisi burada kullanılmaktır.Ana sayfaların çoğunda aralarında bazı ortak unsurlar vardır, ancak yine de kendi yollarıyla farklılaşmayı başarırlar. Ana sayfa tasarımınızı kullanarak kendinizi mümkün olan en iyi şekilde sunduğunuz dan emin olmalısınız.Siteniz için doğru tasarım hakkında herhangi bir şüphe durumunda? Aşağıdaki yorumlarda bize sormaktan çekinmeyin….

 

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir